Сала Нишког симфонијског оркестра, 20 сати

ГУДАЧКИ КВАРТЕТ КРЕАТИВО

ГУДАЧКИ КВАРТЕТ КРЕАТИВО основан је 2010. године. Програм квартета Креативо обухвата композиције свих стилских епоха, од барока до савремене музике, као и специфичне аранжмане забавне поп и рок музике које раде самостално. Овај ансамбл поред сарадње са искусним уметницима, сарађује и са младим неафирмисаним извођачима. Ансамбл веома често наступа у свом граду поводом разних свечаности и јубилеја, градских манифестација, хуманитарних и спортских догађаја као што су Светосавски бал, Дејвис куп, Излечимо сву децу...

Запажен наступ гудачки квартет Креативо имао је на Косову , а у два наврата наступале су на Нишвил џез фестивалу. Ово је њихово прво представљање на Нишким музичким свечаностима.


Ана Станковић Ана Станковић, рођена је 1975. у Нишу. Вишу музичку школу у Нишу завршила је у класи Тање Петровић Ђорговски.

Уписала је Академију уметности у Новом Саду у класи професора Иштвана Варге, а дипломирала у класи професора Дејана Божића. Такође, похађала је одсек за рану музику у музичкој школи Славенски, у Београду за инструмент виола да гамба, у класи професора Миомира Ристића. Усавршавала се на мајсторским курсевима код професора Иштвана Варге и Имре Калмана.

Активно концертира и члан је разних камерних оркестара: клавирског триа Масала, камерног орцхестра Константинус, један од оснивача и чланова оркестра Импресија, а са гудачким квартетом Цреативо наступа од његовог оснивања. Са овим оркестрима наступала је у Аустрији, Црној Гори, Македонији, Бугарској и скоро у свим градовима Србије. Запошљена је у Нишком симфонијском оркестру.


Весна Пејић Рођена 1981. у Нишу. Нижу и средњу музичку школу, на одсеку за гудаче, завршава у класи професора Биљане Јовановић. Дипломирала на факултету музичких уметности у Нишу у класи професора Весне Рилак Станимировић. Магистарске студије завршава у класи професора Огњена Станчева.
Одржала је бројне реситале, а остварила се и као музичар камерних састава : камерног оркестра ФУ Кончертанте, гудачког оркестра Аморозо, гудачког оркестра Константинус и гудачког квартета Аперто са којима је наступала у Аустрији, Шпанији, Италији, Француској и Србији.
Тренутно је члан гудачког оркестра „Царица Теодора“ са којим је наступила и као солиста . Током свог педагошког рада осваја многобројне награде са својим ученицима на такмичењима републичког и међународног ранга. Члан је гудачког квартета Креативо.


Сања Јовић Ђорђевић је рођена 1984. године у Тетову (Македонија). Ниже и средље музичко образовање стекла је у Школи за музичке таленте у Ћуприји.Дипломирала је и специјализирала виолину, на ФУ у Нишу, у класи професора Ангела Станкова, под чијим је менторством наставила школовање на докторским студијама. Усавршавала се код еминентних професора виолине на бројним мастер класовима. Концертну турнеју реситалског типа, под покровитељством Министартва културе РС, одржала је са пијанистом Бојаном Младеновићем у оквиру Концертне сезоне. Као солиста, сарађивала је са познатим диригентима као што су: Емануел Ледук Баром, Свилен Симеонов, Ангел Станков, Сузана Костић, Зоран Станисављевић...

Као солиста, камерни музичар и концерт мајстор наступала је у Бугарској, Грчкој, Македонији, Црној Гори, Украјни, Шпанији, Португалији и широм Србије. Одржала је мастер клас на Житомирском колеџу културе и уметности Иван Огњенко у Украјни. Добитник је стипендије Фонда за младе таленте и Стипендије града Ниша.

Стипендије за подстицај уметничко – истраживачког рада Министарства просвете републике Србије за најуспешније докторанте у Академској 2009/10. години, Стипендије организатора за учешће на летњој виолинској академији у Семерингу (Аустрија), Стипендије Kayaleh виолинске академије у Швајцарској, за усавршавање код професора Хабиба Кајалеха (једног од најистакнутијих ученика Ј. Мењухина), намењен солистима и сценским извођачима. Запослена је као заменик концерт мајстора у Нишком симфонијском оркестру. Један је од оснивача и концерт мајстор ревијског оркестра Импресија и прва виолина гудачког квартета Креативо.


Сузана Савић је рођена у Нишу 1966. године. Нижу и средњу музичку школу, одсек за гудаче (виола) завршила је у класи професора Огњена Рилака. Школовање наставља у Скопљу у класи професора Љубомира Господинова. Као дипломирани музичар, постаје члан Македонске филхармоније. По повратку у Ниш запошљава се као вођа групе виола у Нишком симфонијском оркестру. Члан је разних нишких оркестара и камерних састава.


Ђорђе Хартл Ђорђе Хартл је рођен у Нишу 1997. Године. Музичко образовање започиње са осам година у Музичкој школи у Нишу, одсек клавир. Бубњеве учи од свог оца Јосипа Хартла – Јошка, а 2013. године похађа часове професора Синише Јовића и осваја прву награду на Друм Дум фестивалу у Лесковцу.

Завршио је средњу музичку школу у Нишу, теоретски одсек, средњу музичку школу Станковић у Београду , одсек удараљке, у класи професора Синише Јовића. Студент је треће године ФУ у Нишу, одсек удараљке, у класи професора Бориса Буњца.

Члан је омладинске филхармоније Наисус са којом је наступао у Италији, Аустрији, Чешкој, Бугарској и Словачкој, као тимпаниста. Сарађује са Нишким симфонијским оркестром, Академским оркестром ФУ у Нишу и ревијским оркестром Импресија, са Бојаном и Николом Пековић као члан Уметничке породице, нишким Биг Бендом, а наступао је са многим музичарима и групама: Кербер, Генерација 5, Deliverence inc., JaazbukA бенд, Eror 404, Sarah Mace, Блекбери бенд, Кофи шоп, Ел Џазира, Данијел Камјакоски, Младен Војичић – Тифа, Марко Марковић, Најда, Гале, Оливер Катић, Маркоњеро...


Програм
1. Дип Парпл - Дим на води
2. Дорси - Пробиј се на другу страну
3. Ејси Диси - Компилација песама
4. Квин - Компилација песама
5. Ролинг Стоунс - Обојити у црно
6. Лед Цепелин - Степенице до раја
7. Нирвана - Мирише на тинејџерски дух
8. Ганс ен' роузиз - Моје слатко дете
9. Металика – Бледети
10. Кис - Створен сам да те волим
11. Металика - Ништа друго није важно
12. Блек Сабат - Параноик
13. Пинк Флојд - Још једна цигла у зиду
14. Лед Цепелин – Кашмир