The Hall of the Niš Symphony Orchestra, 20:00 hrs

проф. Младеновић Боривоје

Рођен 15.06.1955.год. у Нишу где је завршио нижу и средњу школу, у класи проф.Светлане Коруновић.

Факултет музичке уметности - клавирски одсек дипломирао у Скопљу 1979.год. у класи професора Цветковић Бранка као један од најбољих студената.

Био члан прослављеног хора ''Младих'' из Ниша са којим је учествовао у освајању свих могућих награда у земљи и иностранству ( Белгија, Шпанија, Италија, Бугарска, Енглеска, Норвешка...). Упоредо је био и члан академског хора од његовог оснивања.

Са Академским хором снимио аудио плочу ’’Глорију’’ Вивалдија на којој је учествовао као солиста на оргуљама.

Учесник мајсторских курсева за клавир код еминентних професора и пијаниста: Наум Штаркман, Сијавуш Гаџијев, Јегор Чугајев, Арбо Валдма, Јела Кршић, Светлана Богино, Волођа Богино, Душан Трбојевић, Борис Краљевић, Михаел Лесли, Александар Сердар ...

Досадашњи радни век провео без прекида у Музичкој школи, почев од 1980.год. Упоредо предавао и на Вишој музичкој музичкој као и на Факултету музичке уметности у Нишу прве четири године од њеног оснивања.

Од новембра 2002.год. је на функцији директора Музичке школе.

Као професор клавира постигао изузетне резултате на многобројним такмићењима у земљи и иностранству. Освајао високе награде на школским, републичким и савезним такмичењима као и на међународним такмичењима у Италији - Стреза, Пјетра Лигуре, Барлета и Француској - Париз. Многи од његових ученика данас су истакнути музичари – педагози на академијама у земљи и иностранству.

Један од оснивача регионалног такмичења ученика клавирског одсека нижих и средњих школа, а од 1993.год. ’’Међународног такмичења младих пијаниста – Ниш.

2004.год. организовао прво такмичење гудача које је следеће 2005.год. прерасло у медјународно. У истом периоду организовао по први пут клавирско такмичење ученика теоретског одсека, које се одвија сваке године већ 13 година. 

Као признање за свој педагошки рад су многобројни позиви за учешће у разним клавирским жиријима: Међународно такмичење младих пијаниста - Ниш 1993, 94, 95, 96, 98. 2000, 2002, 2005, 2006, 2008. и 2010.год.; два пута у Београду у музичкој школи ’’Јосип Славенски’’, и три пута као члан жирија Републичког такмичења у Београду, и једном у Шапцу и Новом Саду.

Седам пута био члан жирија у Ћустендилу (Међународно такмичење гитариста), једном у Хаскову (Међутародно такмичење виолиниста) у Бугарској, и јеном на међународном такмичењу у Кавадарцима (Македонија).

Поред пијанистичко - педагошког рада бави се и компоновањем музике за позоришне представе. До сада је написао музику за преко 120 представа и то у Нишу, Приштини, Врању, Лесковцу, Алексинцу, Зајечару, Кругујевцу, Краљеву, Београду, Новом Саду, Суботици, Вршцу, Лазаревцу... Као композитор позоришне музике добио до сада више награда за најбољу музику на разним позоришним фестивалима у земљи и Црној Гори.

Написао је више оркестарских клавирских и камерних композиција, као и велики број дечијих и староградских песама, које су освајале бројне награде на разним такмичењима.

Поред овога био је члан жирија на сусретима позоришта Србије ''Јоаким Вујић''. као и на разним фестивалима. 

 • Два пута је био члан савета Хорских свечаности
 • Три пута члан савета Џез фестивала Нишвил.
 • Од 1993.год. члан удружења композитора Србије
 • Од јула 2005.год. два пута члан савета за културу Града Ниша.
 • Дванест година је био члан председништава музичких школа Србије.
 • Председник Источног подактива музичких школа Србије.
 • Као директор школе личним ангажовањем омогућио потписивање уговора о сарадњи између Музичке школе – Ниш, Универзитета у Нишу и Универзитета ‘’Тарас Шевченко’’ у Лугањску (Украјина) 2010.год. Уговор омогућава сарадњу професора и ученика, као и специјално повољне финансијске услове за студирање на њиховом Универзитету.
 • У 2011/12.год. реализовао једногодишњи Међународни пројект са Читалиштем ’’Братство 1869'' из Ћустендила (Бугарска), под називом ‘’Транс гранична музичка академија’’ који спада у ИПА пројекте, под покровитељством Европске Уније.

Овај пројект је оцењен од стране Европске уније као један од најбоље реализованих пројеката, и као такав постављен на интернетском порталу као пример добре сарадње.

 • У 2013/14.год. реализовао још један једногодишњи пројект са Читалиштем из Бугарске под називом ''Музика, уметност, туризам – уједињују Балкан.
 • У току 2013/14.год. реализовао међународну сaрадњу са француском школом из Монсегура “Елеонор д’Прованс” (Француска)
 • Од јанура 2014.год. до јанура 2015.год. партнер на пројекту ''Џез мултикултурални израз'' чији је носилац Нишвил фонгација. Циљ пројекта је промоција музичке културе у јужној Србији и оснивање омладинске џез мреже, као и трајно установљавање стејџа за ученике музичких школа на Нишком џез фестивалу.
 • Априла 2015.год. успоставио сарадњу сам музичком школом из Словенске Бистрице.

Слободанка Пајић

Слободанка Пајић, рођена је у Кладову (1976), где је завршила основну музичку школу на клавирском одсеку. Средњу музичку школу завршила је у Нишу у класи проф. Боривоја Младеновића. Основне и магистарске студије на ФУ - Приштина у класи проф. Босиљке Стричевић. У току школовања учествовала је на фестивалима, републичким и савезним такмичењима и освајала награде. Солистичке концерте одржала је у Крушевцу, Краљеву, Нишу. Усавршавала се на курсевима Н. Штаркмана, Б. Краљевића, В. Бочкарјова и М. Михајловића. Од 1998. ради као професор клавира и корепетитор на одсеку за соло певање у Музичкој школи у Нишу. Слободанка Пајић је од 2007. године члан камерног састава Дуо „ Долчеза“, са сопраном Анитом Ферлеж Ераковић, који остварује низ концертних наступа у земљи и инострансву. Од 2007. ради на ФУ - Ниш на катедри за Комплементари клавир. До 2016 као наставник стручног предмета, а сада у звању доцент.
Програм - Ф. Лист: Љубавни снови бр. 3


Милан Миладиновић

Пијаниста Милан Миладиновић је рођен 1978 год. у Нишу. Тренутно је шеф музичког Департмана на Академији уметности у Новом Саду, где предаје Клавир и Историју пијанизма. Школовао се у Нишу у класи проф. Боривоја Младеновића, магистрирао на АУНС у класи проф. Светлане Богино и дипломирао на УДК Берлин у класи проф. Фабио Бидинија. Усавршавао се код чувених пијаниста: Јефима Бронфмана, Емануела Красовског, Ерла Вајлда... Лауреат је бројних домаћих и интернационалних такмичења. Добитник је стипендија ДААД, Yамаха и Карађорђевића. Наступао је у најзначајнијим Салама у земљи и иностранству. Често држи тематске реситале-предавања на српском, енглеском и руском језику. Снимао је за РТС, РТВ као и Грчку и Холандску државну телевизију.
Програм – Ф. Лист: Балада бр.2, ха мол.


Иван Павловић

Иван Павловић
Програм - Бах-Бузони: Корал гe мол BWV 659, (Num komm der Heiden Heiland)


Јована Стојановић

Јована Стојановић, рођена је 1981.године у Нишу. Нижу и средњу музичку школу завршила је у Нишу у класи професора Боривоја Младеновића. Као ученик Музичке школе "Др. Војислав Вучковић" освојила је велики број значајних награда на републичким и савезним такмичењима. Дипломирала је на Академији уметности у Новом Саду код проф. Светлане Богино. Учесница је бројних курсева "Мастер класс-а" наших еминентних педагога. Одржала је успешан солистички концерт 2005.год. у сали Симфонијског оркестра у Нишу. 2009. год. уписује специјалистичке студије на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Александра Сердара. Ради у Музичкој школи у Нишу од 2007. год. као професор клавира.2016.год. наступила је као солиста на премијерном концерту са Нишким симфонијским оркестром.
Програм - С.Рахмањинов: Етида оп.39, бр. 9, Де дур


Сенка Симоновић

Сенка Симоновић rођена је 16. јуна 1984. године у Крушевцу. Ниже музичко образовање започела је у Прокупљу, у класи проф. Наташе Поповић, а завршила у Музичкој школи у Нишу, где за три године завршава и средње музичко образовање, у класи проф. Боривоја Младеновића.Дипломирала је на Академији уметности у Новом Саду 2007. године у класи проф. Светлане Богино. 2008. године радила је са нашим еминентним професором и пијанистом Александром Сердаром, током специјалистичких студија на Факултету уметности у Нишу. У периоду 2010.- 2012., усавршавала се у Школи Канторум у Паризу у класи проф. Еугена Инђића. Током школовања усавршавала се на мајсторским курсевима код професора и пијаниста: В. Крајњева, М. Воскресенског, Д. Башкирова, Д. Алексејева, С. Почекина, Ф. Готлиба, К. Богина, В. Огаркова, К. Понтена, Е. Инђића и П. Годара. Осим бројних концерата у земљи (Галерија Коларца, Сану, Артгет...), наступала је и у Црној Гори, Италији и Француској...Од 2008. године је запошљена као виши уметнички сарадник на Катедри за гудачке инструменте Факултета уметности у Нишу.
Програм - А. Скрјабин: Соната за клавир бр. 10, оп. 70


Стеван Јелић

Стеван Јелић рођен је у Нишу 1987.године у музичкој породици. Основно и средње музичко образовање завршио је у музичкој школи „Др. В. Вучковић“ у класи проф. Боривоја Младеновића. Студије клавира на ФУ у Београду започео је 2005. год у класи проф. Лидије Станковић, а дипломирао у Нишу на ФУ у класи проф. Д. Аћимовића. Током школовања освојио је бројне прве награде и био лауреат своје категорије на такмичењима у земљи и иностранству. Похађао је бројне мајсторске курсеве код еминентних пијаниста из земље и иностранства: Р. Кинка, А. Валдма, С. Богино, В. Огарков, Б. Краљевић, А. Сердар, И. Ласко, С. Гаџијев. Био је стипендиста Републичког фонда за младе таленте, све време школовања. Од 2009. год у сталном је радном односу у Музичкој школи у Нишу.
Програм - Ф. Шопен: Ноктурно оп.48, бр.1, це мол


Александар Павловић

Александар Павловић 1995. године уписује низу музичку сколу у Нишу у класи професора Боривоја Младеновића. После шестогодишњег образовања 2001. године уписује средњу музичку школу код истог професора завршавајући последње две године у класи Сузане Новаковић. Студије на Факултету Уметности у Нису започиње 2005. године у класи професора Драгослава Аћимовића. Дипломирао је 2011 године. Александар предаје клавир 7 година у Музичкој школи у Ћуприји.
Програм - С. Рахмањинов: Музички момент оп.16, бр. 3, ха мол


Никола Цветковић

Никола Цветковић, је рођен 6. 05. 1990. у Алексинцу, већ од 4. године показује интересовање за музику. Уписује нижу музичку школу у класи Марине Дукић, а завршава и наставља средње музичко образовање у класи проф. Боривоја Младеновића у Нишу. Факултет завршава у класи проф. Александра Сердара, и тренутно ради као уметнички сарадник на катедри за дувачке инструменте. Посебно интересовање има за џез и модерну музику
Програм - Шаи Маестро – “The other road” (Аранжман - Никола Цветковић)


Андрија Мамутовић

Андрија Мамутовић је рођен 1990. године. Основно и средње музичко образовање је стекао у класи проф. Боривоја Младеновића. Тренутно је студент завршне године докторских студија на ФМУ Београд, у класи проф. Александра Сердара. Добитник је бројних награда на домаћим и интернационалним такмичењима. Усавршавао се код еминентних педагога и пјаниста: Ј. Кота, Б. Краљевића и М. Леслија. Наступао је као солиста широм земље и иностранства. Ради као асистент на клавирској катедри Факултета уметности у Нишу.
Програм – Ф. Шопен: Балада бр. 4, оп.52, ф мол


Мина Милосављевић

Мина Милосављевић, рођена у Прокупљу, нижу музичку школу завршила је у родном граду. Своје музичко образовање стекла је сарадњом са професором Боривојем Младеновићем, у чијој је класи уписала и завршила средњу музичку школу у Нишу. Мастер музички уметник, као стручно звање, добила је након што је дипломирала на Факултету уметности у Нишу, у класи професора Александра Сердара. За време школовања, усавршавала се на мајсторским курсевима професора А. Сердара, Б. Краљевића и Ј. Кота.
Програм - А. Скрјабин: Соната за клавир бр.2, оп.19, гис-мол, I став


Никола Ђокић

Никола Ђокић је рођен 1994. у Ћуприји где завршава нижу музичку школу са одличним успехом и Вуковом дипломом. Средње музичко образовање стиче у Нишу, у класи проф. Боривоја Младеновића такође са одличним успехом. 2013. године започиње студије на Академији уметности у Новом Саду, у класи професора Милана Миладиновића, а од 2015. године наставља своје студије на Факултету музичке уметности у Београду у класи професора Александара Сердара.У току свог школовања освајао је бројне награде у земљи и иностранству како за соло наступе тако и у камерним саставима. Наступао је широм Србије, у Македонији, Босни и Херцеговини, Хрватској, Бугарској, Италији и Француској. За постигнуте резултате и остварен успех у школовању добитник је Републицке стипендије, стипендије фонда за младе таленте “Доситеја”, стипендије фонда “Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Калиновић Калин”.
Програм - Ф. Лист: Петраркин Сонет 104, Е дур (из циклуса „ II година ходочашћа – Италија)


Кристијан Вучковић

Кристијан Вучковић је рођен 26.9.1999.год. у Нишу. Редован је ученик III разреда средње музичке школе, клавирски одсек, у класи проф Боривоја Младеновића. Освојио је велики број награда на домаћим и интернационалним такмичењима. У овој години као солиста имао је концерт са симфонијским оркестром. Учесник је престижног фестивала у Бечу на коме је учествовао на мастер класовима престижних европских пијаниста. Као најуспешнији учесник фестивала добио је позив да учествује на фестивалима у Аустрији и Швајцарској следеће године.
Програм – Ф. Шопен: Велика брилијантна полонеза оп. 22, Ес дур


Петар Младеновић

Петар Младеновић рођен је у Нишу 1984. године. Од своје пете године почиње музичко школовање у Музичкој школи „др. Војислав Вучковић“ у Нишу где и завршава средње музичко образовање у класи проф. Светлане Коруновић. Академске студије завршава 2007. године на одсеку за клавир Академије уметности у Новом Саду, у класи проф. Светлане Богино. 2009. године уписује докторске студије на Факултету уметности у Нишу у класи проф. Александра Сердара а упоредо ради и као професор клавира у средњој музичкој школи у Нишу. Добитник је бројних награда на Националним и Међународним такмичењима. Усавршавао се код чувених пијаниста и педагога В. Огаркова, Е. Инђића, Н. Штаркмана, Д. Вестфала, Ј. Бањац, П. Барнса. Концертирао је широм Србије као солиста и у разним камерним саставима. Наступао је као солиста са Нишким симфонијским оркестром.
Програм - С. Рахмањинов: Соната за клавир бр.2, оп. 36, бе мол, II став