Сала Народног позоришта, 20 сати

Џез квартет S.T.FUSION (Шпанија)

ST Fusion је Канарско-јапански пројекат, јединствен у свету. Створен је првобитно као дуо у Токију 2003. који се састајао од Сатоми Моримото (вокал, клавир, клавијатуре, кото) и Томаса Л-П Круза (контрабас, гитара, шамишен, кото). Током година, бенд је усталио тренутни састав у којем су, поред Сатоми и Томаса,такође Мигел Манескау (гитара) и Акиор Гарсиа (бубњеви). ST Fusion у 2018. прославља своју 15. годишњицу, што их одводи на турнеју око света, на места као што су Индија, Кореја, Мексико, Турска, Мароко и Колумбија. Резултат свега тога је снимање шестог албума. ST Fusion су имали неколико турнеја по Шпанији, Јапану и Бразилу. Такође, наступали су у Енглеској, Мароку и Зеленортским острвима. Уз то, учествовали су на неколико џез фестивала и свирали на најпрестижнијим местима Канарских острва.

ST FUSION има шест снимљених издања, од којих је прво снимљено 2004. са насловом "Occiriental". Следе "Diagonal"(2007), "3" (2009)- Победник UFI у категорији за најбољи џез албум у 2010. години, "Overview" (2011), "Common Time" (2012) и EP "Run" (2017).


Сатоми је дипломирала на Токијском универзитету уметности и музике а онда отишла у Лондон на мастер студије из Ране музике у Guildhall школу музике и драме. Такође је добила пост-диплому из наставе певања, у истој школи. Сатоми је наступала са Циришким оркестром, као и у дуу сопрана у Токију. Одржала је рецитале у Guildhall школи музике и драме у Лондону, "Куриан" дворани у Шинагави, музеју Јокохама,Енглеском врту у Јокохами, Токијском уметничком театру, Готанда планетаријуму, Shinigawa Guild Hall у Токију, аудиторијуму Лерида у Шпанији, аудиторијуму "Адан Мартин" на Тенерифима као и аудиторијуму "Алфредо Краус" у Лас Палмасу де Гран Канарија. Што се тиче њеног рада на пољу модерне музике, наступала је на разним фестивалима, у театрима и клубовима као што су Хајнекен џез фестивал на Канарима, Transitos, Обала музике (Ланзароте), Atlantico sonoro (ла Гомера), Keroxen (Тенерифе), Vic (Барселона), Auditorio de Tenerife, Auditorio de Mutxamel, Tom Jazz (Сао Пауло), Sesc(Бауру, Шпанија), Sesc (Риберау прето, Шпанија), Tessera Hall (Toкиo), B Flat (Toкиo), Espacio Canarias (Maдрид), турнеја Министарства културе (GPS) у Валенсији, Сантјагу, Valladolid y Gijon, Teatro Leal (Ла Лагуна, Тенерифе), Patio de los Cipreses del Cabrera Pinto (Ла Лагуна, Тенерифе), ex Convento de Santo Domingo (Ла Лагуна, Тенерифе). Сатоми је у више прилика певала као солиста са Оркестром камерне музике Тенерифа, изводећи барокну музику. Ширина њеног музичког искуства је довела до позиције оргуљаша цркве Св. Лука у Лондону, где је радила две године, као и корепетитор за Оперски фестивал на Тенерифима од 2004-2009 и 2012. Била је члан вокалне групе "Челзи Консорт" из Лондона, специјализоване за енглеску музику 20. века. Сатоми је била наставник певања и клавира у Токију од 1994. до 2001. и наступала са Токијским оперским певачима под палицом Сеигија Озаве. Тренутно, Сатоми наступа регуларно са Полом Ортијем, Моримото сестрама, Ентре2 и ST Fusion-om.


Томас Лопез Перез Круз са Канарских острва, дипломирао је 1999. на Liceu de Barcelona после две године студирања у граду. После тога је прешао у Мадрид да настави студије, где је кренуо на часове код Tony García Araque. У 2001. је добио стипендију за мастер студије из наставе оркестрације код Томаса Мартина Guildhall School of Music and Drama у Лондону. По завршетку мастер студија, преселио се у Токио, где је годину дана изучавао традиционалну јапанску музику, шамишен и кото.Томас је наступао са безброј симфонијских оркестара, камерних оркестара, ренесансних и барокних музичких група, камерних ансамбла,џез, бразилских и World Music група итд. Његова музичка каријера се проширила на више континената, па је радио у Шпанији, Британији, Португалу, Италији, Бразилу, Мексику, САД, Немачкој и Јапану. Као продуцент, има 15 албума за собом а свирао је на преко 30 пројеката. Радио је и као предавач на Conservatorio Superior de Canarias и снимао са музичарима ранга као што су Milton Nascimento, Joyce, Danilo Caymmi and Roberto Menescal. Неке од ових продукција су награђене националним наградама и биле номиноване за интернационалне,као што је случај са албумом "3" бенда ST Fusion или "Projecto Brasileiro". Као организатор, координатор и продуцент, био је одговоран за више од 1000 догађаја а радио је и као директор фестивала, издавачких кућа, као и уредник и менаџер театра Leal de La Laguna.


Miguel Manescau је професионални музичар са преко 20 година искуства, који се осећа једнако као на свом терену, у музичкој педагогији и продукцији, као и у свом послу студијског музичара. Као наставник, подучавао је преко 3000 ученика. Оснивач је и креативни директор социо-културолошког удружења Mousike у оквиру кога је организовао мајсторске курсеве, семинаре и радионице са уметницима из преко 15 земаља као што су Alain Perez, Jonathan Kreisberg, Chico Pinheiro, Torsten de Winkel, Raimundo Amador, претварајући удружење у једну од најзначајнијих едукационих операција у Шпанији. Као музичар, снимао је на преко 30 албума а био је одговоран за продукцију у преко пола ових издања. Наступао је на фестивалима и у концертним дворанамa у Шпанији, Француској, Португалу, Енглеској, Немачкој, Холандији, Јапану, Бразилу и Куби, и делио позорницу са уметницима као што су Victor Wooten, Bill Frisell, James Taylor, Robben Ford, Dee Dee Bridgewater, Vicente Amigo, Rosenberg Trio, Sylvain Luc and Jerry Gonzalez.


Рођен у Пуерто де ла Крузу (Тенерифе), Акиор Гарсиа је почео да свира бубњеве са 13 година. Похађао је часове код Хозеа Исидра ("Pepucho") и Хозеа Мигела Мендеза ("Churchi") у Escuela Mancomunada de los Realejos, као што је и студирао модерну хармонију код Серђа Гарсије. Акиор је снимао са мноштвом уметника, као што су Анди Дерис (Helloween), Хозе Велез, Хозе Мануел Рамос, Брауљо, Изабел Гонзалес, сестре Моримото, Марта Солис и Салвадор Ескобар. Тренутно је званични промотер брендова Platillos Bosphorus, Baterias Santafe, Cajas Joe Bass and Baquetas Wincent. Професор је y Escuela Municipal de Música de Adeje.