Сала Нишког симфонијског оркестра u 20ч

Душан Панајотовић

Душан Панајотовић је основну музичку школу завршио у родном Књажевцу у класи проф. О. Рилака, а средњу музичку школу у Нишу у класи проф. З. Илић. Академске и мастер студије завршио је на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Г. Матијевић – Недељковић. Студент је прве године докторских студија у истој класи на одсеку за виолину. Током школовања освајао је многобројне награде и признања: награда YAMAHA (2016), прва награда на Међународном такмичењу "Summit music Festival" у Шпанији (2013), награда за најбољи постигнут успех на гудачкој катедри (2011/2012) из фонда "Миодраг Мaцић-Мишо", наградe за најбољи постигнут успех на гудачкој катедри концертантног смера (2012/2013) из фонда "Мери Жежељ-Мајер", наградe за најбољи дипломски испит (2014) из фонда "Мeри Драгутиновић", прва награда на Међународном такмичењу гудачa у Нишу (2005, 2007, 2009), прва награда на Републичком такмичењу у Београду (2008), прва награда и лауреат музичког фестивала у Лазаревцу (2008), прва награда на 47. Фестивалу музичких и балетских школа Србије у Чачку, повеља "Нова Млада Нишка Елита" коју додељује Ротари клуб "Константин Велики - Ниш" и др. Учествовао је kao солиста на многобројним музичким фестивалима од којих се издвајају: БЕМУС (2015) и "Neisuoni Deiluoghi" у Италији (2013). Наступао је као солиста са оркестром "Summit music Festival" у Шпанији, са оркестром "БГО Душан Сковран" у Коларчевој дворани, Нишким симфонијским оркестром и др. Наступао је у сали Берлинске филхармоније, као члан првих виолина "Deutsch-Skandinavisches Orchestra" и као концертмајстор "Young Euro Classic Orchestra" под руководством Л. Исакадзе. Свирао је у Паризу у дворани "Gaveau" као члан првих виолина оркестра "Душан Сковран". Усавршавао код Х. Шахама, С. Миленковића, О. Покхановског, Л. Исакадзе и др, као и на једном од највећих музичких фестивала у Европи "ISA- music Festival" у Бечу за који је добио пуну стипендију (2014).


Бојан Младеновић

Бојан Младеновић (1983) дипломирао је 2007, а специјализирао 2013. на Одсеку за клавир ФМУ у Београду, у класи проф. Л. Станковић. Стручно се усавршавао на курсевима А. Валдме (Естонија), К. Гекића (Хрватска) и Ј. Кота (Украјина), а 2009. је уписао и докторске студије на ФУ у Нишу. Остварио је трајне снимке за РТС, ФМУ Београд и ФУ Ниш. Освојио је бројне награде на такмичењима у земљи и иностранству. Од октобра 2007. ради на Факултету уметности у Нишу, а тренутно је у звању вишег уметничког сарадника на Катедри за гудачке инструменте. Његова интензивна уметничка делатност огледа се у веома честим јавним наступима. Наступао је са Нишким симфонијским оркестром и оркестром „Imperio“ као солиста, камерним оркестром “Constantinus”, тријом “Constantinus”, тријом Анима, триом „Нишки виртуози“, али и са многим колегама и студентима појединачно. Осим бројних концерата у престижним концертним Салама у земљи, наступао је и у Италији, Словенији, БиХ и Македонији. Учествовао је на музичким фестивалима НИМУС, Нишвил, „Spectrum“ (Словенија), „АртЛинк“ фестивал младих талената, „Сарајевска зима“ (БиХ), а свирао је и на пет концерата у оквиру пројекта Национална концертна сезона као и на више концерата у оквиру Концертне сезоне ФУ Ниш.


Кристијан Вучковић

Кристијан Вучковић (1999) рођен је у Нишу, где похађа III разред Средње музичке школе у класи проф. Б. Младеновића. Његови најзначајнији резултати су: I награда на Међународном такмичењу младих пијаниста у Нишу (2014. и 2015.), II награда на Републичком такмичењу у Београду (2015), I награда на Међународном такмичењу пијаниста „Даворин Јенко“ у Београду. Сузана Спаеман, професорка Конзерваторијума у Бечу и чланица жирија такмичења „Даворин Јенко“, позвала га је да учествује на више мастер класова и концерата у Аустрији под њеним покровитељством. Свирао је у Студентском центру у Београду као један од изузетно талентованих ученика под покровитељством Арт Линка. Године 2016. са Нишким симфонијским оркестром извео је Клавирски концерт у е-молу Фредерика Шопена.


Програм

Ј.С. Бах (1685-1750)
Чакона из Партите бр.2 за виолину
(Душан Панајотовић)

Клод Дебиси (1862-1918)
Соната за виолину и клавир ге-мол
Allegro vivo
Intermède: Fantasque et léger
Finale: Très animé
(Душан Панајотовић, Бојан Младеновић)

Ежен Исај (1858-1931)
Соната за виолину соло бр. 3 - "Балада"
(Душан Панајотовић)

Фредерик Шопен (1810 – 1849)
Етиде оп. 10: бр. 8, Еф-дур; бр. 10, Ас-дур; бр. 1, Це-дур
Andante spianato e Grande Polonaise, оп. 22, Ес – дур
(Кристијан Вучковић)